top of page

Viatge extraordinari

Any: 2013

Rosa Brugat troba familiar el trànsit viatger, una activitat que la fascina i que alhora, també la preocupa pels efectes devaluadors que comporta el turisme de masses sobre el patrimoni cultural. Les obres de l'exposició critiquen el turisme low cost tot prenent com a pretext l'entorn Gaudí, un veritable imant per al turisme que s'acaba transformant en una icona kitsch. Segons Brugat, "si per raons econòmiques és pràcticament impossible renunciar al turisme, hauríem d'aspirar a fer-lo més entès i més crític". Tal com diu Daniel Giralt-Miracle: "Cal elevar el nivell cultural de l'homo turisticus". Com podem fer-ho? Potser des de l'art, debatent.

Instal·lació a El Bòlit, Girona - La Rambla, Sala Fidel Aguilar

En aquesta instal·lació, Brugat presenta el seient d'un avió amb tota la iconografia dels vols low cost, en aquest cas de la companyia Ryanair. L'espectador s'asseu a la butaca de l'avió imaginari i es troba amb uns cascos on estan gravats tots els sons d'un vol de l'aeroport de Girona al de Stansted i viceversa. A la cabina de l'avió s'hi troba propaganda de dues noies divertint-se fent botellón a l'Hotel Ciutat de Girona. 

Viatge extraordinari- El Bòlit 

 

Instal·lació i fotografia a l'Hotel Ciudad de Girona. Girona.

Brugat envaeix l'hotel de fotografies de turistes fotografiant l'obra de Gaudí i alhora, fotografies de souvenirs de Gaudí.

bottom of page