top of page

Passaport a les estrelles

Fitxa tècnica:

 

Gènere: Performance

Localització: Sala de duanes de l’estació de tren de Portbou 

Durada: 5 minuts

Any: 2020

Agraïments: Fundació Walter Benjamin, especialment a la seva directora Pilar Parcerisas. També als col·laboradors: Marta Brugat, Jose Vidal, Sun de Ribo, Pepa Ameda, Nuri Cabeza, Marta Ollich, Nely Sanz i la gosseta Mel.

Descripció:


La por a la mort comença des del mateix moment en què l'home té ús de raó. Encara que no tots tinguem exactament el mateix grau de pànic, difícilment trobarem individus preparats per afrontar la mort.

Les pandèmies juguen un paper important en aquest tema. La por col·lectiva provoca que gran part de la població pensi de manera irracional i es comporti com un ramat sense contrarestar informacions. Hem tingut por de la sida, l'Ebola, la grip aviària... Però potser aquestes ja les sentim llunyanes. És per tot això, que és important parlar de la influència que ha tingut en les nostres vides la primera pandèmia que hem viscut, la de la COVID-19.

Aquesta acció vol reflexionar sobre les pors col·lectives, el terror a morir i, també, sobre com la por ens pot arribar a transformar en éssers diferents. El nostre comportament canvia i lluitem inevitablement per la supervivència de l'espècie, i no sempre d'una manera gaire ètica. 

En temps de guerra penso en el cas de Walter Benjamin, que va acabar suïcidant-se en un hotelet de Portbou. Aquestes situacions són moments que provoquen molt de cansament físic i psíquic i un enorme estrès que influeixen en la psique humana, que està desitjant que finalitzi el patiment.

bottom of page