top of page

Chacha

Chacha és un projecte que neix en 2017 i que segueix viu. 

 

L'artista utilitza l'uniforme de criada per reivindicar "la dona a l'art". Vestida de criada realitza accions a fires d'art i altres espais emblemàtics on la dona no es troba en paritat amb l'home.

El projecte va agafant diverses formes al llarg dels anys.  A continuació en podeu veure un recull: 

Chacha, vídeo-performance, Cadaqués 2017

La idea del projecte va sorgir a Cadaqués on hi ha diverses famílies que tenen criades (amb ús obligatori d'uniforme). Aquesta vestimenta et transporta al segle passat, on les diferències entre els amos i el servei eren abismals. El vídeo es va fer en ple mes d'agost davant la sorpresa dels turistes i de la gent del poble.

A partir d'aquest vídeo, s'ha transportat la performance a diversos espais:

- Portbou 2017. Comissaria: Pilar Parcerisas

- Arco 2017.

- Fira d'art Crossroads Londres 2018.

- Cinema Truffaut, Girona 2018. Performance inspirada en les criades de Jean Genet, juntament amb la performer Alicia Cayuela.

Premsa: 

Rosa Brugat presenta el vídeo ‘Chacha’ a Portbou - El Punt Avui, 2017

Feria Internacional de Arte Contemporáneo, ARCO-Madrid, 2017

Fotografies del recorregut de Chacha pel Senegal i el Sàhara

Projecte fotogràfic al Senegal i al Sàhara on l'artista es posa l'uniforme de minyona a la maleta i es fa fotografies en diferents espais on la dona és oprimida o té un paper secundari.

Clotilde

A les xarxes socials la Chacha agafa el nom de Clotilde. Clotilde dóna les seves opinions sobre el que passa al món en l'àmbit polític, social i cultural. Els usuaris participen amb els seus comentaris. De manera una mica burleta es revela davant la podridura de la societat.

bottom of page